Het kost je slechts een paar minuten meer dan een pakje kant-en-klaar noedels, maar het resultaat is goud waard. Oké, een beetje figuurlijk gesproken, maar de goudgele saus zou je bijna uit de kom willen lepelen. Wok eventueel sugar snaps mee bij de bosui voor een groenterijkere variant.
1 persoon / 15 minuten
Ingrediënten:
60 gram volkorennoedels (ongekookte gewicht)
1 el tahini
2 tl sojasaus met minder zout
½ el rijstazijn
1 tl agave- of Johannesbroodsiroop
½ tl fijngeraspte gember
½ tl kurkuma
1½ tl sesamolie
3 bosuitjes, wit in ringetjes en groen in stukken van 3 cm
¼ – ½ rode peper (naar smaak), in ringetjes
½ tl sesamzaad
Bereiding:
Mix de noedels en groenten door de saus. Snijd het achtergebleven bosuigroen in schuine stukken. Garneer de noedels met het sesamzaad en het bosuigroen.