SNELLE 1-PERSOONS SESAM EN KURKUMA NOEDELS

Het kost je slechts een paar minuten meer dan een pakje kant-en-klaar noedels, maar het resultaat is goud waard. Oké, een beetje figuurlijk gesproken, maar de goudgele saus zou je bijna uit de kom willen lepelen. Wok eventueel sugar snaps mee bij de bosui voor een groenterijkere variant.

1 persoon / 15 minuten

Ingrediënten:

60 gram volkorennoedels (ongekookte gewicht)
1 el tahini
2 tl sojasaus met minder zout
½ el rijstazijn
1 tl agave- of Johannesbroodsiroop
½ tl fijngeraspte gember
½ tl kurkuma
1½ tl sesamolie
3 bosuitjes, wit in ringetjes en groen in stukken van 3 cm
¼ – ½ rode peper (naar smaak), in ringetjes
½ tl sesamzaad

Bereiding: 

  1. Kook de noedels volgens de aangegeven tijd op de verpakking. Giet af en lek uit.
  2. Meng ondertussen de tahini t/m kurkuma met ½ tl sesamolie en 1 el water in een kommetje tot een gladde saus.
  3. Verhit 1 tl sesamolie in een wok- of koekenpan op hoog vuur. Houd wat bosuigroen apart en wok de rest van de bosui en de peper 2 min.

 

Mix de noedels en groenten door de saus. Snijd het achtergebleven bosuigroen in schuine stukken. Garneer de noedels met het sesamzaad en het bosuigroen.