‘Scrambled egg’ van zijden tofu

Scrambled egg zonder ei? Jazeker! Voor deze vega-versie van het populaire eiergerecht kruimel je de tofu, dan krijg je ongeveer dezelfde textuur. De edelgistvlokken geven het gerecht een kazige, umami-smaak, maar je kunt ze ook gerust achterwege laten.

2-3 personen
10 minuten

Ingrediënten

350 gram zijden tofu (of normale tofu, voeg dan een scheutje sojamelk toe)
1 el olijfolie
2 bosui, in ringetjes
¼ tl kurkuma
1 el edelgistvlokken (optioneel)
4-6 sneetjes volkorenbrood, getoast

Bereiding:

  1. Prak de tofu fijn in een grote kom.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu, bosui, edelgistvlokken (optioneel) ¼ tl zout en flink peper toe en bak 2 min.
  3. Voeg eventueel een scheutje sojamelk toe als je het ‘ei’ romiger wilt. Serveer de ‘scrambled egg’ op de sneetjes brood.