De combinatie rode biet, appel en geitenkaas is heerlijk in salades, maar net zo lekker als soep!
4 personen
40 minuten
Ingrediënten:
2 el olijfolie
1 middelgrote rode ui, gesnipperd
3 knoflooktenen, in plakjes
1 tl gedroogde tijm
½ tl venkelzaad
750 gram gekookte rode bieten in blokjes van 1 cm (*)
½ Elstar appel, in blokjes van 1 cm
1 groentebouillonblokje (met minder zout)
60 gram geitenkaas + extra voor garnering
1 el balsamicoazijn
Bereiding:
Tip 1: Rooster de bietjes
*Let op: bietjes hebben wat langer de tijd nodig om te koken. Afhankelijk van de grootte kan dit oplopen tot 90 minuten. Wil je tijd besparen en een extra lekkere (zoete) smaak? Dan kun je de bietjes ook roosteren in de oven. Schil daarvoor de rauwe bieten en snijd deze in blokjes van circa 3 cm. Wentel ze in een kom om met 1 eetlepel olijfolie. Leg ze dan op de bakplaat met bakpapier in een voorverwarmde oven (180 graden) en na circa 20 minuten zijn de bietjes half tot driekwart gaar. Je kunt ze dan toevoegen na stap 1.
Tip 2: Rooster extra bietjes voor de Superfoodsalade
Tip: schil meer bietjes dan je voor dit gerecht nodig hebt en laat de bietjes die je niet voor de soep gebruikt nog 20 minuutjes langer in de oven. Controleer wel even tussendoor hoe het gaat. De geroosterde bietjes smaken namelijk ook heerlijk in de Superfoodsalade.
Tip 3: Bietjes voor roze hummus
Tip: als je hummus maakt, kun je ook 1 geroosterd bietje toevoegen bij het blenderen. Dan krijg je een hele leuke roze hummus.