Kimchi taco’s met krokante tofu en avocadosaus
In dit gerecht komt het goede van de Mexicaanse en Koreaanse keukens samen. Koreaanse kimchi is een gefermenteerde, friszure witte kool. Het wordt in Korea veel gegeten om zijn intense smaak en probiotica. Avocado op zijn beurt is lekker romig en zit boordevol gezonde vetten. Al met al een complete maaltijd dus, ook voor de […]
BOEKWEITPAP MET CARROT CAKE SMAAK
Je zou het niet verwachten, maar om een taartsmaak na te bootsen hoef je niet altijd in de ongezonde hoek te denken. Sterker nog, deze pap van boekweitvlokken zit bomvol smaak en voedingsstoffen om je dag heerlijk te beginnen en goed gevuld door te komen. 2 personen / 20 minuten Ingrediënten: 325 ml ongezoete erwtendrink […]
RAZENDSNELLE ROERBAK VAN ZALM MET QUINOA
De naam zegt het al: dit wokgerecht staat in een handomdraai op tafel, door te kiezen voor voorgekookte quinoa. Heb je meer tijd of wil je geld besparen? Dan kun je uiteraard ook de quinoa zelf koken. Maak dan eventueel wat extra voor een groentebowl de volgende dag. 2 personen / 15 min. Ingrediënten: Sap […]
INDIASE DAHL VAN RODE LINZEN MET SPINAZIE
Wil je een simpele, gezonde dahl die barst van de smaak? Met specerijenmixen als garam massala en kerriepoeder kun je ook zonder een overvol kruidenkastje de smaken van India in huis halen. In plaats van spinazie kun je ook 250 gram bloemkoolroosjes gebruiken. Kook die dan de laatste 8 min. mee met de linzen. 2 […]
CHIA-PUDDING MET KARDEMOM EN ABRIKOOS
Een bijna tropisch ontbijt wat smaakt als een toetje. Wie wil dat nou niet? 1 persoon / 5 minuten + 1 uur wachttijd Ingrediënten: 250 gram ongezoete plantaardige yoghurt (bijvoorbeeld haveryoghurt) 25 gram chiazaad 3 gedroogde abrikozen, in kleine blokjes ¼ tl gemalen kardemom ⅛ tl amandel-extract 2 tl amandelen (optioneel) Bereiding: Meng alle ingrediënten […]
KRUIDIGE BLOEMKOOL EN KIKKERERWTEN TRAYBAKE MET TAHINSAUS
Waan jezelf in Midden-Oosterse sferen met deze simpele traybake met gekruide groenten en kikkererwten. Gebruik bij voorkeur vers Libanees volkorenbrood. Dat is zachter en flexibeler dan de vacuümverpakte broden die je in de supermarkt tegenkomt. 2 personen / 35 minuten Ingrediënten: 2 el olijfolie 2 tl kerrie 1 kleine bloemkool (ca. 700 gram), in roosjes […]
SNELLE PALAK TOFU CURRY
De truc om deze Indiase spinaziecurry in een handomdraai op tafel te zetten, zit hem in het gebruik van diepvriesspinazie à la crème. Zo hoef je de spinazie niet te blancheren en apart room te kopen. Voor een volledig plantaardige versie gebruik je 400 gram normale diepvriesspinazie met 100 ml kokosmelk. 3 personen / 25 […]
KLEURRIJKE GROENTE TRAYBAKE
Breng wat kleur in je leven met een regenboog aan groenten in deze traybake. Mocht je geen spruitjes kunnen vinden (bijvoorbeeld buiten het seizoen), kun je ook sperziebonen of broccoli gebruiken. 2 personen / 40 minuten Ingrediënten: 200 gram spruitjes, gehalveerd 2 el olijfolie ½ tl komijnzaad 1 knoflookten, in plakjes 200 gram ongekookte rode […]
MAC AND ‘CHEESE’ MET BLOEMKOOL EN DOPERWTEN
Een gezonde en veganistische twist op de in Amerika populaire ‘mac and cheese’, maar dan in een gezonder jasje. Erwtenmacaroni is een goede bron van eiwitten en kun je gemakkelijk één op één gebruiken als vervanger voor de gebruikelijke macaroni van wit meel. Edelgistvlokken vind je in de bio-winkel of gezondheidswinkel (Holland & Barrett bijvoorbeeld). […]
SNELLE 1-PERSOONS SESAM EN KURKUMA NOEDELS
Het kost je slechts een paar minuten meer dan een pakje kant-en-klaar noedels, maar het resultaat is goud waard. Oké, een beetje figuurlijk gesproken, maar de goudgele saus zou je bijna uit de kom willen lepelen. Wok eventueel sugar snaps mee bij de bosui voor een groenterijkere variant. 1 persoon / 15 minuten Ingrediënten: 60 […]