SNELLE PALAK TOFU CURRY

De truc om deze Indiase spinaziecurry in een handomdraai op tafel te zetten, zit hem in het gebruik van diepvriesspinazie à la crème. Zo hoef je de spinazie niet te blancheren en apart room te kopen. Voor een volledig plantaardige versie gebruik je 400 gram normale diepvriesspinazie met 100 ml kokosmelk. 3 personen / 25 […]

KLEURRIJKE GROENTE TRAYBAKE

Breng wat kleur in je leven met een regenboog aan groenten in deze traybake. Mocht je geen spruitjes kunnen vinden (bijvoorbeeld buiten het seizoen), kun je ook sperziebonen of broccoli gebruiken. 2 personen / 40 minuten Ingrediënten: 200 gram spruitjes, gehalveerd 2 el olijfolie ½ tl komijnzaad 1 knoflookten, in plakjes 200 gram ongekookte rode […]

MAC AND ‘CHEESE’ MET BLOEMKOOL EN DOPERWTEN

Een gezonde en veganistische twist op de in Amerika populaire ‘mac and cheese’, maar dan in een gezonder jasje. Erwtenmacaroni is een goede bron van eiwitten en kun je gemakkelijk één op één gebruiken als vervanger voor de gebruikelijke macaroni van wit meel. Edelgistvlokken vind je in de bio-winkel of gezondheidswinkel (Holland & Barrett bijvoorbeeld). […]

SNELLE 1-PERSOONS SESAM EN KURKUMA NOEDELS

Het kost je slechts een paar minuten meer dan een pakje kant-en-klaar noedels, maar het resultaat is goud waard. Oké, een beetje figuurlijk gesproken, maar de goudgele saus zou je bijna uit de kom willen lepelen. Wok eventueel sugar snaps mee bij de bosui voor een groenterijkere variant. 1 persoon / 15 minuten Ingrediënten: 60 […]

SJALOT EN KIKKERERWTENBURGERS

Kikkererwtenmeel geeft niet alleen een nootachtige smaak aan deze burger, maar werkt ook bindend én is van nature eiwitrijk. Combineer dat met zoet-gebakken sjalotten en kruidige piment en je hebt een heerlijke burger. 4 stuks / 50 min. Ingrediënten: Burgers: 400 gram sjalotten, in halve ringetjes + 2 grof gesneden sjalotten voor de sambal 1-2 […]