Marokkaanse quinoa-salade met kip en gegrilde groenten

Met de smaken, geuren en kleuren van deze quinoa-salade waan je je al snel in Marokko. De voor-gegrilde groenten geven je salade veel smaak in weinig tijd. Roerbak ze wel op hoog vuur, zo blijven ze lekker knapperig. En wil je liever een vega-salade? Maak het dan met ongezouten amandelen in plaats van kip.

2 personen / 25 minuten

Ingrediënten:
½ bouillonblokje met minder zout
100 gram quinoa
1-2 el olijfolie
450 gram gegrilde groenten (diepvries)
2 tl ras el hanout
1 blikje kikkererwten van 200 gram, afgespoeld en uitgelekt
200 gram kipfilet, in reepjes gesneden
30 gram rozijnen
15 gram peterselie of ½ bosje munt, fijngesneden
1 el citroensap

Bereiding:

  1. Breng 200 ml water aan de kook en los daar het bouillonblokje in op. Kook de quinoa met de deksel op de pan volgens in de aangegeven tijd op de verpakking, of tot al het water is opgenomen.
  2. Verhit de olie in een wok- of grote koekenpan op hoog vuur. Roerbak de gegrilde groenten in 4-5 min. gaar. Schep de groenten en 1 tl ras el hanout om door de quinoa en houd warm.
  3. Zet het vuur een tikje lager en voeg zo nodig een extra scheutje olie toe. Bak de kipfilet met de ras el hanout in ca. 5 min. gaar.
  4. Schep de gegrilde groenten, kikkererwten, rozijnen en peterselie om door de quinoa. Breng op smaak met het citroensap en peper naar smaak. Verdeel over twee borden en leg de kipfiletreepjes bovenop.

 

Vega-tip!
Ik gebruik in dit recept kipfilet, maar wil jij liever een vega quinoa-salade? Vervang de kip dan door twee handjes ongezouten amandelen.