Een gezonde en veganistische twist op de in Amerika populaire ‘mac and cheese’, maar dan in een gezonder jasje. Erwtenmacaroni is een goede bron van eiwitten en kun je gemakkelijk één op één gebruiken als vervanger voor de gebruikelijke macaroni van wit meel. Edelgistvlokken vind je in de bio-winkel of gezondheidswinkel (Holland & Barrett bijvoorbeeld).
4 personen / 20 minuten
Ingrediënten:
Voor de kazige saus:
300 ml ongezoete erwten- of sojadrink
40 gram edelgistvlokken
4 el tahini
4 tl knoflookpoeder
4 tl appelazijn
1 el uienpoeder
2 tl Franse mosterd
2 tl miso
¼ tl kurkuma
Overig:
400 gram erwtenmacaroni
200 gram bloemkool, in roosjes (zie tip)
100 gram doperwten
Bereiding:
Tip: Gebruik ook eens de bladeren van een bloemkool – het liefste de biologische variant – in een roerbakgerecht. Snijd dan de stugge stelen fijn en laat de kleinere bladeren heel.