KRUIDIGE BLOEMKOOL EN KIKKERERWTEN TRAYBAKE MET TAHINSAUS

Waan jezelf in Midden-Oosterse sferen met deze simpele traybake met gekruide groenten en kikkererwten. Gebruik bij voorkeur vers Libanees volkorenbrood. Dat is zachter en flexibeler dan de vacuümverpakte broden die je in de supermarkt tegenkomt.

2 personen / 35 minuten

Ingrediënten:

2 el olijfolie
2 tl kerrie
1 kleine bloemkool (ca. 700 gram), in roosjes
1 kleine rode ui, wortel zoveel mogelijk intact gehouden en in 6 parten
1 blik kikkererwten van 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
½ tl komijn
¾ tl kaneel
2 volkoren Libanese platbroden
1 el tahini
2 tl citroensap
½ knoflookteen, geperst

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Roer 1½ el olijfolie met de kerrie, peper naar smaak en eventueel zout in een grote kom en schep om met de bloemkool en uiparten. Verdeel over ⅔ van een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  3. Veeg de kom schoon en schep daarin de kikkererwten om met ½ el olijfolie, de kaneel en komijn. Verdeel over de rest van de bakplaat.
  4. Zet de bakplaat voor ca. 25 min. in de oven tot de groenten goudbruin kleuren aan de randen. Draai halverwege om. Besprenkel de platbroden aan beide kanten met water en warm de laatste 30 sec. mee in de oven.
  5. Meng de tahini met het citroensap en de knoflookteen. Voeg geleidelijk 1-2 water toe tot een vloeibare saus ontstaat.
  6. Verdeel de groenten en erwten over de platbroden en besprenkel met de saus.