In dit gerecht komt het goede van de Mexicaanse en Koreaanse keukens samen. Koreaanse kimchi is een gefermenteerde, friszure witte kool. Het wordt in Korea veel gegeten om zijn intense smaak en probiotica. Avocado op zijn beurt is lekker romig en zit boordevol gezonde vetten. Al met al een complete maaltijd dus, ook voor de smaakpapillen.
2 personen / 25 minuten
Ingrediënten:
250 gram tofu, drooggedept en in reepjes van 3 x 1 cm gesneden
1½ el maïzena
½ tl knoflookpoeder
½ tl gerookte paprikapoeder
⅛ tl cayennepeper
2 el (plantaardige) yoghurt
1 avocado
15 gram verse koriander
200 gram kimchi, drooggedept + 1½ el van het vocht
1½ el olijfolie
6 maistortilla’s
Bereiding:
Tip!
Wil je meer groente bij deze maaltijd? Serveer bij de taco’s dan groene salade of kies voor gestoomde of gekookte groenten als bijgerecht.