Kimchi taco’s met krokante tofu en avocadosaus

In dit gerecht komt het goede van de Mexicaanse en Koreaanse keukens samen. Koreaanse kimchi is een gefermenteerde, friszure witte kool. Het wordt in Korea veel gegeten om zijn intense smaak en probiotica. Avocado op zijn beurt is lekker romig en zit boordevol gezonde vetten. Al met al een complete maaltijd dus, ook voor de smaakpapillen.

2 personen / 25 minuten

Ingrediënten:

250 gram tofu, drooggedept en in reepjes van 3 x 1 cm gesneden
1½ el maïzena
½ tl knoflookpoeder
½ tl gerookte paprikapoeder
⅛ tl cayennepeper
2 el (plantaardige) yoghurt
1 avocado
15 gram verse koriander
200 gram kimchi, drooggedept + 1½ el van het vocht
1½ el olijfolie
6 maistortilla’s

Bereiding:

  1. Dep de tofureepjes goed droog. Mix de maïzena en gedroogde kruiden (t/m de cayennepeper) en eventueel zout in een kom. Voeg de tofu toe en schep om totdat elk reepje bedekt is.
  2. Maal in een hakmolen of met de staafmixer de yoghurt, de helft van de avocado, driekwart van de koriander, het kimchivocht, peper en eventueel zout tot een gladde saus.
  3.  Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tofu in 6-8 min. goudbruin en knapperig.
  4. Bak ondertussen in een andere koekenpan de maistortilla’s op hoog vuur in ca. 15 sec. per kant totdat ze een beetje kleuren. Houd warm onder een theedoek.
  5. Smeer de avocadosaus over de taco’s. Leg daarop de kimchi, gevolgd door de tofu en de rest van de avocado in plakjes. Garneer met de rest van koriander.

 

Tip!

Wil je meer groente bij deze maaltijd? Serveer bij de taco’s dan groene salade of kies voor gestoomde of gekookte groenten als bijgerecht.