Wil je een simpele, gezonde dahl die barst van de smaak? Met specerijenmixen als garam massala en kerriepoeder kun je ook zonder een overvol kruidenkastje de smaken van India in huis halen.
In plaats van spinazie kun je ook 250 gram bloemkoolroosjes gebruiken. Kook die dan de laatste 8 min. mee met de linzen.
2 personen /40 minuten
Ingrediënten:
150 gram rode (split)linzen, afgespoeld en uitgelekt
1 el milde olijfolie
1 kleine rode ui, gesnipperd
2 knoflooktenen, fijngeraspt
15 gram gember, fijngeraspt
1 el kerrie
1 blik gepelde tomaten
150 gram spinazie
¼ tl garam massala
Handje koriander (optioneel), grof gehakt
Bereiding:
- Doe de linzen, 400 ml water en optioneel zout in een kookpan en kook in ca. 15 min. gaar.
- Verhit ondertussen in een koekenpan de olie op middelhoog vuur. Fruit de ui 5 min. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak 1 min. mee, gevolgd door de kerrie voor nog eens 10 sec.
- Blus de pan met de tomaten. Haal met een scheut water de restjes uit het blik en voeg toe aan de pan. Druk de tomaten stuk met een spatel. Voeg peper en eventueel zout toe en kook het geheel 10-15 min. onafgedekt tot de tomaten zijn ingekookt tot een roestkleurige pasta.
- Voeg de linzen toe aan de koekenpan en laat 5-10 min. inkoken tot je gewenste dikte. Voeg de garam massala en handje voor handje de spinazie toe tot het is geslonken.
- Serveer met zilvervliesrijst en/of volkoren (plat)brood.