Hummus

Een traditionele hummus bevat niet meer dan de volgende ingrediëntenlijst plus zout. Heel gezond dus! Wij voegen aan dit recept nog wel baksoda toe. Daardoor koken de erwten sneller zacht en wordt de hummus dus extra glad.

Ingrediënten:

1 blik kikkererwten van 400 gram
½ tl baksoda
70 gram tahini
2½ el citroensap
1 knoflookteen, fijngesneden

Bereiding:

  1. Doe de kikkererwten (met vocht en al) en baksoda in een kookpan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken tot de erwten zacht zijn en de vliesjes loslaten.
  2. Giet de kikkererwten af en spoel goed na. Doe de kikkererwten, tahini, het citroensap, de knoflookteen en ½ tl zout in de keukenmachine en maal in enkele minuten zo glad mogelijk. Voeg vervolgens al malende nog 2 tot 4 eetlepels water toe (1 eetlepel per keer) tot de hummus een fluweelzachte structuur heeft.