Nutella uit de winkel is allesbehalve voedzaam. Vaak tref je er naast de grote hoeveelheid suiker en palmolie slechts een overgevlogen hazelnoot in aan. Deze gezondere versie bestaat grotendeels uit noten en pinda’s en wordt gezoet met dadels. Na het proeven ervan zal je niet snel meer terug willen naar de supermarktversie!
Ingrediënten:
250 gram ongezouten pinda’s
200 gram ongezouten hazelnoten
1 el milde olijfolie (optioneel)
45 gram cacaopoeder
4 Medjoul dadels, ontpit
Bereiding:
- Maal de pinda’s en noten in een krachtige keukenmachine tot een egale smeerbare pasta. Dit kan enkele minuten duren. Schraap ook regelmatig langs de zijkanten. Het kan helpen om een eetlepel olie toe te voegen bij het blenden.
- Voeg het cacaopoeder, de dadels en ⅛ tl zout toe en maal opnieuw volledig glad.
- Doe de nutellaspread in een afsluitbare pot en bewaar op een koele, donkere plek.