Breng wat kleur in je leven met een regenboog aan groenten in deze traybake. Mocht je geen spruitjes kunnen vinden (bijvoorbeeld buiten het seizoen), kun je ook sperziebonen of broccoli gebruiken.
2 personen / 40 minuten
Ingrediënten:
200 gram spruitjes, gehalveerd
2 el olijfolie
½ tl komijnzaad
1 knoflookten, in plakjes
200 gram ongekookte rode biet, geschild en in blokjes van ¾ cm
1 kleine rode ui, in partjes van 1 cm
2½ tl balsamicoazijn
1 blik kikkererwten (400 gram), afgespoeld en goed uitgelekt
¾ tl pikant gerookte paprikapoeder
300 gram bloemkoolroosjes
¼ tl kurkuma
150 gram bulgur of couscous
1½ el tahini
Handje verse kruiden als munt, koriander en/of peterselie (optioneel)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schep in een grote kom de spruitjes om met ½ el olie, het komijnzaad en de knoflook. Spreid over een kwart van de bakplaat. Hussel de rode bieten en rode ui met ½ el balsamicoazijn en ½ el olie en spreid over het volgende kwart. Hussel de kikkererwten met ½ el olie en het gerookte-paprikapoeder en spreid over het volgende kwart. Vul de laatste kwart met de bloemkool, gehusseld met ½ el olie en de kurkuma. Breng het geheel op smaak met ¼ tl peper en eventueel zout.
- Rooster de traybake 25-30 min. totdat de bieten gaar zijn. Schep halverwege om.
- Kook ondertussen de bulgur of couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de tahini met 1 tl balsamicoazijn en eventueel een mespunt zout. Verdun geleidelijk met water tot een schenkbare dressing.
- Verdeel de bulgur en geroosterde groenten over twee diepe borden, besprenkel met de tahini-dressing en bestrooi met de verse kruiden.