Warme brocollisalade met zilvervliesrijst en 5-spice tahinidressing
Met deze salade wil je gegarandeerd extra groente opscheppen! De 5-spice tahinidressing in combinatie met de zoete dadels combineren erg goed met de broccoli. Ingrediënten: 125 gram zilvervliesrijst 1 grote broccoli (ca. 700 gram) 3 el olijfolie 30 gram tahini 2 el limoensap ½ tl 5-spice (ofwel 5-kruidenpoeder) 1 knoflookteen, geperst 1 Spaanse rode peper, […]
Gezonde ‘nutella’spread
Nutella uit de winkel is allesbehalve voedzaam. Vaak tref je er naast de grote hoeveelheid suiker en palmolie slechts een overgevlogen hazelnoot in aan. Deze gezondere versie bestaat grotendeels uit noten en pinda’s en wordt gezoet met dadels. Na het proeven ervan zal je niet snel meer terug willen naar de supermarktversie! Ingrediënten: 250 gram […]
Hummus
Een traditionele hummus bevat niet meer dan de volgende ingrediëntenlijst plus zout. Heel gezond dus! Wij voegen aan dit recept nog wel baksoda toe. Daardoor koken de erwten sneller zacht en wordt de hummus dus extra glad. Ingrediënten: 1 blik kikkererwten van 400 gram ½ tl baksoda 70 gram tahini 2½ el citroensap 1 knoflookteen, […]
Kikkererwten-Kerriespread
Een simpele, maar voedzame en heerlijke spread. Zet de spread als je de tijd hebt een nachtje in de koelkast, dan trekken de smaken nog verder in. Ingrediënten: 1 blik kikkererwten van 400 gram, afgespoeld en uitgelekt 60 gram Griekse (soja)kwark 1 el (vegan) mayonaise 1½ tl appelazijn 1 el kerriepoeder 1½ schijfje ananas vers […]
Rodebietensoep met appel en geitenkaas
De combinatie rode biet, appel en geitenkaas is heerlijk in salades, maar net zo lekker als soep! 4 personen 40 minuten Ingrediënten: 2 el olijfolie 1 middelgrote rode ui, gesnipperd 3 knoflooktenen, in plakjes 1 tl gedroogde tijm ½ tl venkelzaad 750 gram gekookte rode bieten in blokjes van 1 cm (*) ½ Elstar appel, […]
‘Scrambled egg’ van zijden tofu
Scrambled egg zonder ei? Jazeker! Voor deze vega-versie van het populaire eiergerecht kruimel je de tofu, dan krijg je ongeveer dezelfde textuur. De edelgistvlokken geven het gerecht een kazige, umami-smaak, maar je kunt ze ook gerust achterwege laten. 2-3 personen 10 minuten Ingrediënten 350 gram zijden tofu (of normale tofu, voeg dan een scheutje sojamelk […]
Kikkererwtenomelet met groenten en toast
Deze allergievriendelijke kikkererwtenomelet is glutenvrij, veganistisch, eiwitrijk én vezelrijk. Wat je erin verwerkt en waarmee je het serveert, dat is aan jou. Kies de groenten en kruiden die jij lekker vindt of die je nog in de koelkast hebt liggen. Een heel flexibel recept dus dat ook nog eens lekker en gezond is! 1 omelet […]
Superfoodsalade met ovengroenten en peulvruchten
Een kom met deze salade van superfoods barst niet alleen van de smaken en kleuren, maar ook van vezels en gezonde vetten. Laat wel de schil van de groenten zitten en boen ze goed schoon; in die schil zitten de meeste vezels in én het geeft een lekkere bite. Eet je vega? Vervang dan de […]
Marokkaanse quinoa-salade met kip en gegrilde groenten
Met de smaken, geuren en kleuren van deze quinoa-salade waan je je al snel in Marokko. De voor-gegrilde groenten geven je salade veel smaak in weinig tijd. Roerbak ze wel op hoog vuur, zo blijven ze lekker knapperig. En wil je liever een vega-salade? Maak het dan met ongezouten amandelen in plaats van kip. 2 […]
Speltotto, spelt-risotto, met paddenstoelen, spinazie en geitenkaas
Spelt-risotto, ofwel speltotto, is een volkoren twist op de bekende risotto. Deze vegetarische speltotto is vezelrijk, nootachtig en wordt geserveerd met een flinke portie groenten en paddenstoelen. De paddenstoelen bevatten niet alleen veel umami-smaak, ze zijn ook rijk aan antioxidanten. 4 personen / 40 minuten Ingrediënten: ½ bouillonblokje 15 gram gedroogde paddenstoelenmix (zakje van 30 […]